Islandur 2013

Skrevet av sotangen @ 04.05.2013. 2 kommentarer

Og igjen så var det slik at jeg skal blogge fra en tur jeg har vært på, og denne gangen befant jeg meg på Island. Uheldigvis var dette den siste internasjonalturen jeg noen gang kommer til å dra på, med mindre jeg blir lærer på Akademiet VGS. Noe som jeg tviler på, but who knows. Uansett, turen har vært ganske fin. Helt ærlig er ikke Island et sted jeg ville ha dratt tilbake til, MEN det er absolutt et sted man burde oppleve. Alle vil jo liksom se en geysir og bade i Blue Lagoon (noe som jeg ikke fikk gjort pga girlproblems (var det for mye info??)). OG IGJEN; dette er mest for meg selv, jeg vet at det egentlig ikke er så interessant for andre å lese om at jeg tok buss og våknet klokken fem.  

Vel, vi dro til Island meget tidlig mandags morgen (sto opp klokken fem....), og var fremme på Island rundt 2-3-tiden, tror jeg. Da vi var fremme sjekket vi inn på hotellet og tok turen til Kringlan, som er et shoppingsenter på Island. Det var vel her jeg svidde av mesteparten av den lille slanten av pegner jeg hadde. Ettter å ha vært en god stund på shopping dro vi tilbake til hotellet og chillet der til vi til slutt la oss. 


 Obligatorisk flybilde, alle vet jo det!!?

 

På tirsdag var det tid for en tur til høgskolen på Island, vi fikk høre litt om det og fikk sett litt rundt. Det var en veldig fin høgskole, ganske moderne egentlig. Vel, nok om det.. Etter det fikk vi fri helt til kvelden igjen til å gjøre hva vi ville. Da dro vi på det andre shoppingsenteret. Det var stort og ganske fint, men jeg var sur for å ha brukt for mye penger dagen før, så var ikke i shoppinghumør.. (brukte egentlig ikke så mye, jeg bare trodde det). Så var den dagen også over, eller vi dro tilbake til Kringlan en liten stund og gikk litt rundt der, da jeg også kjøpte en yoghurtis med masse godt på. (Det sa jeg egentlig bare slik at jeg hadde en grunn til å legge ut dette bildet.) 

 

 

På onsdag var det tid for museum og Blue Lagoon. Museet var ganske interessant med... gammeldagse ting. I guess. Var faktisk litt interessant, men husker ikke så mye.. Jeg fant i alle fall en fin kjole som jeg vurderer å skaffe til neste ball! Etter museet tok vi turen til Blue Lagoon. Ettersom jeg valgte å ikke bade, satt jeg og ei venninne inne på kafeen og så på alle andre som badet. But don't worry, jeg fikk både se, lukte og føle Blue Lagoon live, vi gikk nemlig ut og fikk lukte den herlige lukten av råtne egg som kom med vinden og kjenne på det varme vatnet. Hadde sikkert vært kjempedeilig å bade der da, menmen.. Etter Blue Lagoon tok vi turen tilbake til hotellet og var late der en liten stund, før jeg og to andre dro å spiste på en restaurant med veldig god mat! Har bildet av maten og, det er også obligatorisk.  

Det er kylling forresten, for de som ikke klarer å se det (det er veldig vanskelig, jeg vet).

 

Torsdag var siste hele dagen på Island, og denne ble brukt til blant annet å kjøre noe som kalles The Golden Circle (eller noe i den duren). Da fikk vi se der kontinentalplatene går fra hverandre og lager en sprekk elns (alle må ha hørt om det..), Gullfossen (99% sikker på at den heter det) og geysir. Detter er jo noe som alle burde se når man drar til Island, men denne turen var utrolig lang. Vi startet vel rundt 09.00 og var fremme igjen rundt 15.30, tror jeg, og da var denne turen allerede kuttet ned en del.. Det var veldig mye kjøring, og det gav meg en hodepine som varte til langt ut på kvelden til og med etter jeg hadde tatt islandske smertestillende. Etter den lange kjøreturen var det tid for shopping igjen, siden det var siste dagen. Vi dro til Kringlan igjen og gikk litt rundt og så, og deretter dro vi til hotellet igjen. Siden det var siste dagen på Island var det tid for fellesmiddag. Da dro vi på Hamburgarafabrikkan, der de serverte blant annet hamburger, noe som jeg også spiste. Siden dette var siste turen for vi på andreåret i internasjonal valgte vi å gjøre noe skikkelig sprell. Eller en i klassen gjorde det. Han kunne jo islandsk, så han sa at en i klassen hadde bursdag, så hun ble ropt opp på høytaler og fikk applaus, is og sang fordi hun ble 18 år. Hun ble egentlig ikke det da. Og så valgte vi å gjøre litt mer ut av det, da det ble blant annet frieri. Siste dagen var over og vi stakk tilbake på hotellet og la oss. 

Veldig klart bilde, I know, men det er i alle fall en geysir in action. 

 

Siste dagen ble som vanlig brukt til å reise, da vi dro fra hotellet rundt åtte og var hjemme i nitiden på kvelden. Nå er jeg trygt hjemme i sengen min og venter på å bli trøtt. Er skikkelig jetlagged, Island er jo hele to timer bak Norge liksom... Som en oppsummering vil jeg si at du burde besøke Island, men du trenger ikke dra dit mer enn en gang. De tingene jeg så er noe som man brude oppleve i løpet av livet, og det er egnetlig ganske kult å kunne si at man har vært på Island. Island er forresten ikke så veldig billig selv om de gikk konkurs en gang. Bortsett fra den meget billige maten er alle andre prisene som i Norge. Det er forresten et meget fint land, det skal de ha! Er forresten også ganske imponert at du bare kan sette "ur" bak et ord og det blir plutselig islandsk. Som feks "hamburgur" og jeg kommer ikke på flere alternativ akkurat nå... 

Uansett.. Takk for at du tok deg tiden til å lese dette, eller i det hele tatt tiden til å stikke innom bloggen, det setter jeg pris på :-) 

Klem fra turisten Synnøve. 

 

 

//Kommenter her
hits